Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dag
konfitura wiśniowa 1 słoik
białko 1 szt
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty o boku ok. 8 cm. Połowę ciasta, po przekątnej posmarować konfiturą. Kwadraty zwijać zaczynając od posmarowanej strony, zaginać brzegi i formować rogaliki. Wierzch posmarować ubitym białkiem i posypać odrobiną cukru. Piec w temp. 180 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 30.09.2013 08:27
musi być dobre ....
olkaaa 08.05.2013 07:28
też takie robię
Natalia/tubisiek 12.01.2013 09:38
świetne!
Grazyna0211 18.11.2012 17:10
pyszne
alaaa 15.05.2012 13:09
pyszne i chrupiące
Wafelek2601 05.01.2012 09:21
ekstra
smakoszek 14.12.2011 11:08
pyszniutkie
Magdalena1110 09.09.2011 07:43
pycha
Izabela28 25.05.2011 14:06
pyszności:)
Ania67 23.05.2011 11:30
uwielbiam się nimi zajadać:)
Robert10 23.05.2011 11:06
fajne
Małgorzata113 23.05.2011 09:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak