Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

staropolska kwaśnica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 4 szt
czosnek 3 szt
majeranek 2 dag
kminek 2 dag
cząber 4 dag
ziele angielskie 4 dag
sól 5 dag
pieprz 2 dag
grzyby suszone 30 dag
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: staropolska kwaśnica

Ziemniaki obrać umyć dokładnie pokroić w kostkę i ugotować mięso zaś umyć ugotować w 1,5 l wody nastepnie wyjąć je i usunąć kości i pokroić na kawałki do wywaru dodać posiekaną kapustę pokrojoną cebulę oraz czosnek majeranek kminek cząber ziele angielskie sól pieprz gotować osobno zaś ugotować suszone grzyby które nastepnie pokroić w paski na koniec połączyć wywar grzybowy z kapuścianomięsnym dodać pokrojone mięso grzyby ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak