Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
pieczarki 30 dkg
śmietana 50 ml
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie pieczarkowym

Kajzerkę moczymy, odciskamy. Łopatkę, kajzerkę, cebulę oraz czosnek mielimy. Dodajemy przyprawy, zagniatamy ciasto. Formujemy klopsiki. Podsmażamy je na gorącym tłuszczu.
Pieczarki siekamy, podsmażamy na tłuszczu. Podlewamy wodą, dusimy z dodatkiem kostki bulionowej. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Takim sosem polewamy usmażone klopsiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 06.03.2014 19:41
taki obiadek to ja lubię
caralajna 08.05.2013 06:51
smaczne :)
IlonaAlbertos 02.12.2012 19:46
Prezentują się wyśmienicie.
IZABELA29 03.11.2012 09:45
doskonały dodatek do ziemniaczków.
ben-ka 03.11.2012 08:32
lubię klopsiki są zdrowsze od smażonych kotletów mielonych.
ankaryba 27.07.2012 08:03
pyszne :-)
mela251
mela251 12.02.2012 08:29
pyszne
Krystyna32 10.01.2012 10:19
pyszne
Tika4444 03.11.2011 09:06
apetyczne danie
jolanta19 22.10.2011 17:07
pycha
piotereq 19.10.2011 11:13
pycha
m1monika 08.10.2011 18:12
smaczne
Anna138 17.08.2011 22:03
pycha
Natalia/tubisiek 16.08.2011 21:07
bardzo apetycznie wyglądają
Motorek 26.07.2011 11:02
super
Seba 24.07.2011 00:39
smaczny
IKrakowianka 02.06.2011 22:57
świetne są takie klopsiki z sosem
Iwona51
Iwona51 25.05.2011 10:31
pycha
mirosława4 24.05.2011 13:30
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak