Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas buraczany 4 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 szkl
jabłka suszone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bełka

marchew oraz pietruszkę obrać umyć pokroić w kostkę ugotować w leko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego gdy już warzywa będą miękkie wrzucić umyte suszone jabłka i chwilę gotować wlać kwas buraczany przyprawić solą i pieprzem zagotować śmietnę rozmieszać z mąka kukurydziana wlać do zupy i podgrzać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak