Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 30 g
cebula 10 g
jabłko 1 szt
musztarda 16 g
śmietana 200 g
śliwki suszone 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z brukselki

Brukselkę oczyścić i dokładnie umyć, osuszyć i pokroić cienko. Cebulę obrać,opłukać i pokroić na piórka.Jabłko umyć i pokroić w paseczki.Śliwki na kilka godzin namoczyć w wodzie ,a nastęnie wydrylowaći pokroić w paski. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać z sosem przwrządzonym ze śmietany z musztardą doprawiźć do smaku solą, sokiem z cytryny,pieprzem i cukrem.Po przełożeniu suówki do salaterki ozdobić pomidorami lub kolorową papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak