Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
masło 35 dag
mąka 3 kg
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z kiszonej kapusty

Najpierw kapuste kiszoną pokroić i razem z grzybami udusić na maśle mąkę zagnieść z jajkiem i masłem solą oraz wodą. Część ciasta należy natomiast przełożyć do formy pasztetowej na to wyłożyć ostudzoną już kapustę odrobinę posypać pieprzem całość przykryć pzostałym ciastem i dobrze zlepić z resztą nakłuć delikatnie widelcem ciasto z wierzchu i pozostawić na ok godzinę w lodówce następnie wstawić do piekarnika i piec ok godziny podawać z sosem grzybowym wraz ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 22.05.2011 22:37
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak