Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słynny kugiel

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 kg
żeberka 3 kg
golonka 1 szt
cebula 3 szt
mleko 5 szklanek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: słynny kugiel

Na początek należy ziemniaki obrać umyć zetrzeć na tarce żeberka i golonkę umyć starannie usunąc kości drobno pokroić cebulę obrać umyć posiekać całość wymieszać dodać mleko przyprawić do smaku i pieprzem oraz solą. masę przełożyć do wysmarowanej olejem gęsiarki piec ok 3 godzin w piekarniku przy czym przez pierwszą godzinę w temp ok 180 C gdy zaś potrawa sie zrumieni zmniejszyć do 100 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak