Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy do smazenia
oliwe do polania
czosnku 2 zabki
swiezej szałwi peczek
bialej fasoli z puszki 25 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z szałwią

tunczyka osaczyc z zalewy. na patelnie wlac łyżkę oliwy ,włozyć posiekane zabki czosnku zrumienić pod koniec podsmazyć tez garsc grubo posiekanych lisci szalwi ,czosnek i szałwię zdjąć z patelni, wlac resztę oliwy i wlożć odsaczoną fasolę(troche zalewy zachowac)smarzyc 3 min od czasu do czasu mieszając .na patelnie z fasola wlac odrobinę zalewy z fasoli przykryc i gotowac 10 min az fasola wchlonie polowe plynu. dodać tunczyka odłożony czosnek i szałwię . podgrzac i doprawic sola i pieprzem, skropić oliwą, podawać z chlebkiem!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak