Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z indyka z czerwoną cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny z 1/2
lagodnej musztardy 2 lyz
papryki 1/2 lyzeczki
tymianku lyzeczka
cynamanu 2 lyzeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwy 3 lyz
czosnku 2 zabki
czerwone cebule 2
małe cukinie 2

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z indyka z czerwoną cebulą

mieso pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny wymieszanym z musztardą papryką tymiankiem, lyzeczka cynamonu,sola pieprzem,oraz oliwa i posiekanym czosnkiem. wymieszac marynować 2 godz. czesto mieszajac. cebule obrac i pokroić na cwiartki podzielić na platki.cukinie pokroić na plasterki warzywa wlozyć na 3 min do wrzacej osolonej wody, osaczyć.mieso osaczyć zachowujac marynate , nabijajać na posmarowane oliwa szpikulce na przemian z cebula i cukinia.ułożyć szaszłyki na ruszcie piec przewaracając i skrapiajac marynata przez 8 10 min.gotowe szaszłyki posypać szczyptą cynamonu podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.02.2012 08:56
pysznie
grazia1 13.06.2011 19:15
dobre takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak