Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w zielonym plaszczyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natki pietruszki 3 galazki
kolędry 3galazki
koperku 3 gakazki
bazylia 3 galazki
cebula 1
pomidor 1
cytryna 1
oliwy 3 lyz
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w zielonym plaszczyku

ziola oplukac osuszyc i posiekać .cebulę obrać i posiekać wymieszać z ziolami.pomidor sparzyć obrac ze skórki usunąć pestki i pokroić w kostkę.cytrynę umyć i zeskrobać paseczki skórki. wycisnąć sok wymieszac z oliwą,rybę podzielić na 4 porcje opruszyć solą i pieprzem ułożyć na kawałkach papieru do pieczenia .na rybie położyć zioła z cebulą skropić oliwą z cytryną .wierzch posypać skórką z cytryny i kosteczkami pomidora,rybę zawinąć w papier tworzac paczuszki.ułożyć na blasze i piec 20 min w temp.200st. podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem:)!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.05.2011 09:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak