Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupkami chińskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
piersi z kurczaka 2 duże szt
por 1 szt
papryka konserwowa 1 słoik
kukurydza w puszce 2 puszki
jajko 6 szt
zupki vifon pikantne 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
majonez 2-3 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupkami chińskimi

Na początek kroimy kapustę pekińską i mieszamy ją z Kucharkiem i odstawiamy. Piersi kurczaka kroimy w kawałki smażymy je z przyprawą do mięs i papryką. Gdy się usmażą dorzucamy je do kapusty. Następnie kolejno dodajemy: Posiekany por w półplasterki, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Makaron z zupek zalewamy wrzątkiem i odlewamy po 30 sekundach ( jeśli zostawimy normalnie na kilka minut to potem w sałatce zrobi się paćka, atak po złączeniu z majonezem będzie w sam raz). Przyprawy z zupek dodajemy bezpośrednio do sałatki. Dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy i gotowe.
Dekoracja: z kopru i gotowanej marchewki ( cieniutkie plasterki zwinięte w rulonik :)
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 04.09.2011 20:59
robię podobną...jest pyszna:)
Ania67 23.05.2011 18:52
jadłam- potwierdzam- jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak