Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce z kością 900 g
natka pietruszki 1 łyżka
szałwia 1 łyżka
papryczka chili 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina ziołowa

Ostrą papryczkę pokroić w kostke. Kotlety cielęce rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. posypać mieszanką siekanych ziół.Dodać papryczke. Całość skropić olejem. Marynatę wetrzeć w cielęcinę. Mięso wstawić na godzinę do lodówki, aby wchłonęło marynatę.Na rozgrzanym oleju smażyć mięso po 3 min z każdej strony. Cielęcinę posypać szczyptą papryki i tymiankiem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 01.05.2012 19:28
dobre !
Dorian 28.04.2012 08:38
super pyszne
aacaac 08.09.2011 08:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak