Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 10 dag
cukier 1 szkl
masło 250 g
czekolada gorzka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Masło roztopić w garnku zanurzonym w gorącej wodzie, dodać 2,5 tabliczki czekolady, wymieszać, aż powstanie jednolita płynna masa. Ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i mąkę. Dokładnie zmiksować. Do ciasta dodać ostudzoną czekoladę z masłem i wymieszac dokładnie.Ciasto wlać na blache wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą. Wstawic do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 20 min. pozostałą czekoladę zetrzeć na tarce i posypac nią gorące ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 08.12.2012 21:53
pycha
pierniczkowo 30.09.2012 15:00
jedno z moich ulubionych ciast:)
gosia1988 24.06.2012 20:03
super
[email protected] 10.03.2012 16:59
mmm pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak