Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowa uczta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2
szynka parmeńska 4 plastry
pomarańcza
cykoria 2
sok z pomarańczy 5 łyżek
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowa uczta

Rabarbar oczyść, potnij na kawałki. Gotuj w lekko posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale się nie rozpadnie. Wyjmij i ostudź. Cykorie oczyść, opłucz, wytnij gorzkie głąbki, a liście porwij na kawałki. Pomarańcze obierz, z cząstek zdejmij białą skórkę. Szynkę pokrój na kawałki. Wszystkie przygotowane składniki rozłóż na talerzach. Ocet wymieszaj z sokiem pomarańczowym oraz solą i pieprzem. Dodaj oliwę, wymieszaj trzepaczką na jednolity sos. Polej nim sałatkę. Udekoruj skórką pomarańczy i listkami kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.03.2012 21:52
cud a nie rabarbar super przepis
Renataj 10.09.2011 20:42
W takiej wersji rabarbaru nie jadłam ale z pewnością spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak