Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 10 sztuk
mąka do obtoczenia
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka

Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i położyć na rozgrzany olej. Obficie posypać przyprawą do mięs. Smażyć z obu stron na rumiano. Zdjąć z patelni, lekko posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 10.12.2011 09:38
lubię drobiową wątróbkę:)
pacpaw 30.11.2011 21:19
też czasami se smażę. Do wieprzowych dodaję jabłko
Weronika_eM 30.08.2011 21:23
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak