Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
szparagi białe 1/3 pęczka
pomidorki koktajlowe 3 sztuki
szczypiorek 1/3 pęczka
olej do smażenia
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szparagami

Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Jajka rozbełtać, dodać sól i pieprz, wylać na cebulę. Smażyć omlet na małym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną. Delikatnie zdjąć na talerz. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić, pociąć na kawałki, ułożyć na omlecie. Położyć na to przekrojone na 4 części pomidorki. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 23.05.2011 12:34
super pomysł
Dorota76 22.05.2011 23:15
rewelacja
Weronika_eM 22.05.2011 19:11
pyszne
Emilia22 22.05.2011 15:55
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak