Morszczuk smażony w panierce

Morszczuk smażony w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    3 kawałki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    5 łyżek
  • jajko

    1 do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Jajko roztrzepać po czym obtoczyć w nim rybę, a następnie w bułce tartej. Kawałki fileta kładziemy na rozgrzany olej i smażymy aż będzie rumiany z każdej strony. Można skropić sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

15.10.2011 20:30
mniam

wolochski

16.06.2011 23:40
super

Margo1

03.10.2010 12:17
uwielbiam wszystkie rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat