Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe ciasto ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
węgierki 1 kg
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto ze śliwkami

Margarynę roztopić. Wsypać cukier i mąkę wymieszaną z czubatą łyżeczka proszku do pieczenia, wbić jajka i starannie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do tortownicy o średnicy 22/24 cm. starannie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch równomiernie rozłożyć wydrylowane śliwki przecięciem do góry. Piec w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni i zacznie odstawać od brzegów formy. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 27.05.2011 20:31
lubimy takie pyszne ciasta
romanrafal
romanrafal 23.05.2011 04:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak