Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
śmietana kremówka 2
galaretka agrestowa
galaretka brzoskwiniowa
Biszkopty
cukier puder 5 łyżek
brzoskwinie w puszce
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Galaretki zalać 1,5 szklanki gorącej wody. Po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby zastygły. śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serki waniliowe i rozpuszczoną żelatynę. Galaretki i brzoskwinie pokroić w kostki, dodać po połowie każdej do masy. W formie poukładać biszkopty, nałożyć połowę masy, potem kolejną warstwę biszkoptów i masę, na wierzch posypać resztą galaretek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.08.2012 05:50
dobry
Monika193
Monika193 14.06.2011 13:48
super
Nina7 23.05.2011 12:53
pyszny deser!
ewasylwia 22.05.2011 16:21
na upalne dni idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak