Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z ricottą i jagodami..........

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia . .
jajko 1 szt.
mąka 60-70 g
woda gazowana 1/4 szklanki
mleko 1/4 szklanki
sól . szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z ricottą i jagodami..........

Składniki ciasta zmiksować, w razie gdy jest zbyt gęste dodać nieco wody, a gdy zbyt rzadkie - mąki. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować nadzienie - ricottę wymieszać z jogurtem i cukrem. Dodać jagody pozostawiając trochę do dekoracji. Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju - ok. 1 łyżkę, dokładnie rozprowadzić po powierzchni. Wlewać nieco ciasta i poruszając patelnią rozlewać na całej powierzchni. Smażyć na złoty kolor, następnie naleśnik przewrócić. Na środku układać nadzienie, zwijać w rulon. Gotowy naleśnik polać śmietaną, udekorować jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika188 12.07.2010 19:34
polecam
brygida 04.07.2010 19:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak