Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka wieprzowe duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
oliwa 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt.
skrobia kukurydziana 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka wieprzowe duszone

Żeberka pokroić na mniejsze, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę, włożyć mięso, obsmażyć z obu stron, dodać wrzącej wody przykryć dusić, gdy woda odparuje uzupełniać ją. Dodać kostkę mięsną, dusić dalej 10 minut. 2 łyżki skrobi wymieszać ze szklanką zimnej wody, wlać do mięsa i dusić aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 22.05.2011 19:42
lubię takie mięsko z sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak