Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody Eli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuka
cukier puder 7 łyżek
cukier wanilowy 1 opakowanie
kremówka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody Eli

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy - ubijamy. Do ubitych białek z cukrem dodajemy kolejno żółtka i ucieramy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do ubitych białek i żółtek. Całość dokładnie mieszamy. Do lodów można dodać kakao, bakalie itp. Masę jajeczno-śmietankową wylewamy w plastikowe pojemniki i zamrażamy. Z podanych składników wychodzi ok. 3,5 l lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 29.06.2010 00:40
Chyba czas na próbę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak