Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 ml
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1/2 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
kandyzowane owoce 15 dag
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez pieczenia

Twaróg zmiksować z 15 dag cukru pudru. Żelatynę namoczyć w małej ilości ciepłej wody, rozpuścić i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać do twarogu i delikatnie wymieszać. Połączyć z kandyzowanymi owocami oraz żelatyną. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy i wstawić do lodówki by stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2013 07:44
fajny przepis
olkaaa 09.05.2013 07:40
muszę zrobić
alaaa 12.05.2012 19:48
ciekawy pomysł z kandyzowanymi owocami,nie próbowałam
barbara11561 09.05.2012 09:43
świetny :)
Goya 06.04.2012 16:20
super
Wafelek2601 15.02.2012 00:55
ekstra
motomaniak 28.09.2011 15:08
takie zawsze sa dobre
jeta72 10.09.2011 17:52
pychota;)
Magdalena1110 23.05.2011 07:08
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak