Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki duszone z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baylia 10 liści
oliwa 1 łyżka
pieczarki 500 g
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki duszone z bazylią

Umyte i odsączone pieczarki pokroić w ćwiartki. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wsypać pieczarki, podsmażyć cały czas mieszając, posolić, doprawić pieprzem kolorowym, wymieszać, przykryć aby pieczarki puściły sok. Bazylię drobno pokroić, dodać do pieczarek, wymieszać, dusić do odparowania płynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.07.2011 07:59
lubię pieczarki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak