Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jabłkowo-ryżowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ryż 1 szklanka
mleko
masło
cynamon
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jabłkowo-ryżowa.

Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół ) na gęsto.Jabłka obrac ,zetrzec na tarce do jarzyn.Połowę ryżu rozłożyc na średniej tortownicy.Posypac cukrem i włożyc kilka kawałków masła.Przykryc połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem.Na to położyc drugą połowę ryżu i masło,a na wierzchu jabłka.Zapiekac w piekarniku w temp.180 stopni przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.10.2011 16:40
super pomysł
berys18 21.10.2011 16:39
super pomysł
irenka 06.09.2011 18:37
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak