Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
mleko pól litry
żółtko jajek 3 sztuki
mąka 10 dag
cukier 20 dag
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
czekolada 1 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 25 dag
orzechy 10 dag
kakao 1 łyżka
rum 2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

W 1 kieliszku rumu biszkopty i kładziemy na spód brytfanny. W pól szklanki zimnego mleka wymieszać cukier wanilinowy, mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowanym budyniem, zagotować to ciągle mieszając. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć, dodawać po łyżce zimnego kremu ucierać na gładką masę, podzielić na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy i pokrojoną w kostkę twardą galaretkę. Do drugiej części dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Dodać kieliszek rumu. Wyłożyć na warstwami na biszkopty. Na koniec zetrzeć na to czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 05.03.2012 18:07
wygląda bardzo aletycznie
tomek18 05.10.2011 09:09
świetne ciasto
malaczarna23 07.06.2011 10:07
pycha
gosia47-47 24.05.2011 08:17
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak