Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
sól do smaku
olej
mąka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone udka

Udka,opłukac,wysuszyć papierowym ręcznikiem i ostroznie zdjąć skórę,oddzielić mięso od kości,nie rozbijam tłuczkiem.Doprawić wg uznania,udka panierujem najpierw w mące,potem w jajku,a nastepnie w tartej bułce.Na patelni rozgrzewamy olej i smazymy udka troszkę dłużej niż kotlety schabowe.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.05.2013 07:04
w końcu zrobiłam
kuklik 12.02.2012 16:19
apetyczne
eli82 08.02.2012 16:51
fajne
owca441 10.12.2011 18:28
pyszne
Ewelina38 13.11.2011 15:34
uwielbiam ich smak :P)
olkaaa 08.11.2011 09:06
bardzo lubię
olkaaa 08.11.2011 09:06
bardzo lubię
Motorek 13.10.2011 17:38
uwielbiam
kanu83 26.09.2011 09:56
pyyycha
Teresa19 09.08.2011 14:52
pyszne
ziutula
ziutula 16.07.2011 11:10
lubię takiego kuraka...
jolaxa 06.07.2011 22:38
pycha
Tika4444 28.06.2011 14:27
smkowicie wyglądają
jolaxa 28.06.2011 10:53
pycha
ela16 19.06.2011 10:05
pycha
Elżbieta17 28.05.2011 16:04
muszą być smaczne:)
Justyna Jussstiii 27.05.2011 13:58
super
traktorek 27.05.2011 10:04
pyszne i chrupiące
Margo1 25.05.2011 09:20
dawno nie robiłam koniecznie muszę zrobić z taka jeszcze chrupiącą skórką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak