Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso 300 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
chrzan do smaku
sól do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie chrzanowym

Rodzaj i sposób przygotowania mięska według upodobań. Do tego sosu polecam jedynie, żeby to było samo mięso, bez żadnych dodatków. Mięsko po zamknięciu porów na patelni przekładamy do bulionu. Pod koniec gotowania dodajemy do takiego wywaru ok 1-2 łyżeczek chrzanu na ok pół litra wody. Ilość chrzanu zależy od indywidualnych upodobań. Gotujemy razem przez 3-5 min. Całość doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem według upodobań. Ja lubię dodawać zioła. Można zagęścić mąką ziemniaczaną lub maizeną. Taki sos to dobry pomysł na zmianę nudnego wywaru mięsnego. Smakuje super, ale zazwyczaj gdy jest lekko chrzanowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 29.03.2013 08:37
Pyszny ten sosik
leonkot 29.05.2012 17:00
genialne połączenie
Katarzyna59 22.05.2012 21:05
musi być pyszne
usmiech 11.11.2011 19:14
ciekawe
Ania67 18.10.2011 14:15
pycha
dianix 07.09.2011 15:38
Lubie róznego rodzaju sosy do mięsa
magdalea 26.07.2011 09:44
pyszne
MAR3STA 30.05.2011 01:02
pyszny sosik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak