Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
gorący kubek pomirodowy 1 opakowanie
kostka rosołowa 2
mąka 2 łyżki
śmietana do zup 250 ml
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe pulpeciki w sosie koperkowym

Mięso mieszamy z jajkami, solą, pieprzem, bułką tartą i zupką. Formujemy pulpeciki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 20 minut.

Sos: z garnka po ugotowanych pulpecikach ok. 500ml bulionu przelewamy do drugiego garnuszka, doprowadzamy do wrzenia, i dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną i solą do smaku. Gdy sos zgęstnieje dodajemy koperek i ewentualnie przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak