Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 30 dag
chleb pełnoziarnisty 4 kromki
dżem truskawkowy 4 dag
mleko 200 ml
cukier wanilinowy 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana kremówka 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki na gorąco

1.Truskawki umyć,dokładnie osuszyć,przepołowić.Tosty podzielić na pół i lekko opiec na patelni lub w tosterze.
2.Połówki tostów posmarować dżemem,obłożyć truskawkami i umieścić na blasze.W naczyniu zagotować mleko z cukrem waniliowym.Śmietanę kremówkę wymieszać dokładnie z mąką ziemniaczaną i połączyć z mlekiem.Chwilę gotować,a następnie uzyskany krem przetrzeć przez sito.
3.Zółtka rozmącić i wymieszać z kremem.polać obficie tosty i posypać cukrem pudrem.Piekarnik rozgrzać do temp 180*C,po czym wstawić do niego tosty z truskawkami.Zapiekac około 5 minut,aż uzyskają złocisty kolor.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 29.07.2011 22:51
swietne
Danuta8 24.05.2011 12:19
fajne
szyba 22.05.2011 09:49
pychotka
suzana 22.05.2011 09:25
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak