Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z papryki w sosie tatarskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świerz papryka 4 strąki
papryka konserwowa 1 strąk
zalewa z papryki konserwowej 2-3 łyżki
cebula 1 szt
sos tatarski 1/2 szklanki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
rzeżucha 3 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z papryki w sosie tatarskim

Strąki papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, wrzucić do wrzącej wody, zagotować i odcedzić. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ccebulę obrać posiekać, wymieszać z papryką. Dodać rzeżuchę, sos tatarski, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.Podawać do dań rybnych i jarskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.05.2011 14:35
pycha
romanrafal
romanrafal 22.05.2011 08:49
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak