Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z szynką i ogórkami kiszonymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąso pieczone 30 dag
szynka wędzona 30 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ogórki kiszone 4 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 1\\2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z szynką i ogórkami kiszonymi

Mięso i szynkę pokroić w paski. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kostkę rosołową, wodę i ugotować. Do ugotowanej jarzyny dodać pokrojone mięso, szynkę, ogórki kiszone starte na grubej tarce, przecier pomidorowy, śmietanę i mąkę, doprawić do smaku. Zupa powinna być ostra - jeżeli jest mdła, dodać trochę wody z ogórków kiszonych.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak