Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 50 dag
posiekane migdały 2 łyżki
rum 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
ciasto francuskie 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki śliwkowe

Rozwałkowane ciasto francuskie pokroić na 10 kwadratów. Powidła wymieszać z migdałami i rumem. Na każdy kawałek ciasta nałożyć po łyżce nadzienia, brzegi złożyć i mocno docisnąć. Ułożyć roszki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć wykałaczką, posmarować żółtkiem rozkłuconym z niewielką ilością wody. Piec 20 minut w temperaturze 210-220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.05.2011 08:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak