Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarska zupa z jogurtu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 4-5 szklanka
zielona pietruszak 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarska zupa z jogurtu

Jogurt oziębić w lodówce. orzechy włoskie drobno posiekać i lekko podrumienić w piekarniku, ostudzić. Oziębiony jogurt przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyporcjować na talerze. Każdą porcję posypać posiekanymi orzechami i włożyć do niej (pośrodku) łyżkę pietruszki. Natychmiast podawać z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak