Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz smażony w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 350 ml
pieczareki całe 40 dag
śmietana 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
wegorz 60 dag
jajko 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz smażony w sosie pieczarkowym

Przepis jest sprawdzony i przekazany dla wszystkich miłośników ryb. Gorąco go polecam otrzymałem go od mojego dziadka.

Rybę wyczyścić, dokładnie przemyć i pokroić w plastry.
Rybę wrzucić na gorącą wodę z kostką rosołową i ugotować.
Gdy będzie miękka wyjąć ja, obtoczyć w jajku i bułce. Usmażyć.

Przygotować sos pieczarkowy:
Pieczarki obrać pokroić i podsmażyć na oleju. Mąkę podsmażyć na oleju i dodać do niej wywar warzywny (1,5 szklanki)- energicznie wymieszać, gotować około 15 minut.
Po ugotowaniu do wywaru dodać pieczarki, śmietanę i przyprawy (sól, pieprz, oregano). Sos zagotować na chwilę i polać nim podsmażonego węgorza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.06.2012 19:31
smaczna rybka
zuzanna_z 07.05.2012 12:33
dobre
IKrakowianka 30.11.2011 21:52
wyśmienity obiad
joanna77 14.07.2011 13:05
pycha
anja3107 28.06.2011 12:51
bardzo fajny przepis
Ania67 14.06.2011 14:46
ekstra pomysł
Dorota59 13.06.2011 10:55
smaczna taka rybka
Justyna Jussstiii 01.06.2011 12:41
nie próbowałam tej ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak