Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie babci Ireny - w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 50 dag
cebula 3 szt.
ogórki kwaszone 6 szt.
ocet 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie babci Ireny - w zalewie octowej

1. matjasy pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki posiekaj. Matjasy, cebulę i ogórki włóż do miski, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
2. Polej octem i olejem, przykryj folią spożywczą. Wstaw na ok. 4 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 28.05.2013 09:36
ale sobie ochoty narobiłam na śledziki
Anio?eczek 04.06.2012 14:42
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak