Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 7 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyczeczek
cukier 7 łyżeczek
sok z cytryny 3,5 szt
gorzka czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza cytrynowa

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, żółtka ucieramy z cukrem. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i mieszamy z sokiem z cytryny. Dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy z piana z białek. Krem przelewamy do salaterki i odstawiamy do stężenia. Przed podaniem posypujemy czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 18.09.2012 17:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak