Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kOTLETY Z IJDYKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
szynka 10 dag
srr żółty 10 dag
duży strąk papryki 1 szt
ziarna sezamu 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa do potraw
sproszkowana papryka
sól
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kOTLETY Z IJDYKA

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć solą, jarzynką i papryką. Szynkę, ser i paprykę pokroić w paski, poukładać na każdym plastrze mięsa. Złożyć plastry na pół, spiąć brzegi, obtoczyć w jajku, następnie w tartej bułce wymieszanej z sezamem i usmażyć jak kotlety. Podawać z ziemniakami pieczonymi i surówką np. z selera naciowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak