Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
masło 25 dag
bulion warzywny 1 l
żółtko jajek 1 szt.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 18 proc 0,5 szkl.
szczypior
chleb
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

1. Pieczarki pokrój, podduś na maśle. Włoszczyzne oczyść, zetrzyj na tarce. Podsmaż na oleju. Zalej bulionem, zagotuj. Dodaj pieczarki, gotuj 30 min. Zmiksuj, przypraw do smaku.
2. Mąkę rozrób z połową śmietany, zagęść zupę. Żółtko i resztę śmietany ubij, połącz z zupą. Przypraw. Posyp szczypiorkiem. Podaj posypaną chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.12.2013 10:09
fajny przepis
Katarzyna59 25.06.2013 08:31
świetny przepis
pycia9 07.12.2012 12:04
pysznisty
marianmaras 29.06.2011 20:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak