Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy
2. Mąkę rozrób z połową śmietany, zagęść zupę. Żółtko i resztę śmietany ubij, połącz z zupą. Przypraw. Posyp szczypiorkiem. Podaj posypaną chlebem.
pieczarki | 0,5 kg |
włoszczyzna | 1 pęczek |
masło | 25 dag |
bulion warzywny | 1 l |
żółtko jajek | 1 szt. |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | 0,5 szkl. |
szczypior | |
chleb | |
sól | |
pieprz | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: