Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 40 dag
marchewka 40 dag
cebula 40 dag
koncentrat pomidorowy 80 g
olej
sól
pieprz
rodzynk garść

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marchewkowe

1. Śledzie mocz godzinę w zimnej wodzie. Marchewki oczyść, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Zetrzyj na tarce o duzych oczkach. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki.
2. Olej wlej na patelnię, wrzuć cebulę, postaw na ogniu. Smaż, aż sie zrumieni. Dodaj marchewki, wymieszaj. Zdejmij z ognia. Dodaj koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski, ostudź. Przykruj folią spożywczą, wstaw na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.07.2013 15:20
pyszny pomysl
Łukasz15 13.05.2013 22:17
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak