Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z dżemikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
serku homogrnizowany waniliowy 1 op.
mąka 30 dag
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z dżemikiem

1. Margarynę, mąkę i serek zagnieć. Włóż na 1,5 godz. do lodówki. Dwie duże blachy wyłóż papierem do pieczenia. Kawałki ciasta rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
2. Z ciasta wykrój szklanką ciasteczka. w połowie zrób dziurki. Ułóż na blasze. Piecz ok.15 min. w temp. 180 stopni.Ciastka bez dziurki posmaruj dżemem. Przykryj ciasteczkami z dziurką. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 17.05.2013 08:18
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak