Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki
2.Jabłka obierz, pokrój na plasterki. Ułóżna krążkach ciasta, sklej, formując pierożki. Ułóż na natłuszczonej blasze.Piecz ok. 15 min.w temp. 180 stopni. Ostudź, posyp cukrem pudrem.
mąka | 3 szkl. |
cukier | 1/3 szkl. |
żółtko jajek | 5 szt. |
margaryna | 25 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet | 2 łyżki |
cynamon | 1 łyżeczka |
jabłka | 5 szt. |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: