Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pierożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 1/3 szkl.
żółtko jajek 5 szt.
margaryna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
jabłka 5 szt.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki

1. Mąkę, proszek, cukier, żółtka, margarynę i ocet zagnieć. Schłodź. Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, posyp cynamonem. Szklanką wykrój krążki.
2.Jabłka obierz, pokrój na plasterki. Ułóżna krążkach ciasta, sklej, formując pierożki. Ułóż na natłuszczonej blasze.Piecz ok. 15 min.w temp. 180 stopni. Ostudź, posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.02.2014 06:57
pyszne pierożki
moni0212
moni0212 23.11.2013 14:47
pychotkaaaaa
zdzislawa2 01.11.2011 18:17
wspaniałe :)
Lidia6 16.10.2011 11:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak