Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek świeży do smaku
buraki 2 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt
twaróg 5 dag
kapusta kwaszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej z twarogiem

Buraki oczyścić, umyć, upiec w piekarniku. Następnie wyjąć, przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, połączyć z pokrajaną kapustą, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Wymieszać z olejem. Doprawić i posypać przetartym przez sito sercem twarogowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak