Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z serem mozarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
sos pesto 1 słoiczek
ser mozarella 1 szt
pomidory 2 szt
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z serem mozarella

Mięso myjemy, osuszamy ręczniczkiem papierowym i bez wcześniejszego rozbijania smarujemy dokładnie sosem pesto. Wkładamy do piekarnika na 20 min na 200 stopni. Niczym ich nie przykrywamy podczas pieczenia. Po 20 min wyciągamy i na każdy połówkę piersi kładziemy po dwa plastry grubsze pomidora i na nie po plastrze sera mozarella. Wracają do piekarnika i zapiekamy do momentu rozpłynięcia sera. Dekorujemy bazylią.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.08.2011 21:36
pycha
maciek7 02.08.2011 17:41
pycha
m1monika 02.08.2011 11:46
wspaniałe
RenataZ-et 21.07.2011 00:24
superowe!
Ania67 22.06.2011 08:08
pychotka
Iwona45 18.06.2011 12:07
mniam
Dorota59 23.05.2011 13:52
aż zgłodniałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak