Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe drobiowe 2 sztuki
woda 3,5 litra
sól 1 łyżeczka
bulion drobiowy 2 kostki
marchewka 2 duże sztuki
por 3-4 liście
ziemniaki 80-90 dkg
pieprz 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
kapusta 3/4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty

Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować.Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny. Dodać sól, kostki bulionu, por i pokrojoną w półplasterki marchew.Gotować 10-15 minut. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać pieprz, doprawić przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.09.2013 09:43
pyszny taki kapuśniaczek
Sroczka 06.09.2012 22:20
Uwielbiam kapu?niaczek z m?odej kapusty.
Izabela/bella81 27.10.2011 11:48
U nas ta zupa nazywa sie parzycha. Jest pyszna:)
Wafelek2601 23.09.2011 00:20
pyszna zupka
Sylwia88 21.05.2011 14:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak