Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier wanilinowy 2 szt
cukier kryształ 180 g
mąka krupczatka 200 g
mleko skondensowane 200 ml
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło do formy
mąka krupczatka do formy
banan 8 szt
twaróg 300 (półtłusty)
konfitura malinowa 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z konfiturą

Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na gęstą pianę.Ubijając,stopniowo dodawać mąkę krupczatkę.Do natłuszczonej i oprószonej formy wlać ciasto.Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.Twaróg utrzeć wraz ze skondensowanym mlekiem i drugim opakowaniem cukru waniliowego na gładki krem.Banany obrać,pokroić na kawałki.Przestudzone ciasto biszkoptowe przekroić wzdłuż.Jeden blat posmarować połową konfitury,rozłożyć część bananów i rozsmarować krem twarogowy.Przykryć drugim blatem,lekko docisnąć.Posmarować konfiturą,poukładać pozostałe banany,posypać wiórkami kokosowymi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 11.07.2011 22:55
pycha
Iwona45 09.07.2011 09:14
fajne
Dorota76 21.05.2011 18:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak