Kasza manna na mleku

Kasza manna na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    5 szklanka
  • manna

    15 dag
  • woda

    2,5 szklanka
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mannę wymieszać ze szklanką zimnej wody, 1,5 szklanki wody zagotować. Do wrzątku wlać wymieszaną z wodą kaszę, doprowadzić do zawrzenia. Rondel z gotującą się kaszą ustawić na ochronnej płytce metalowej na małym płomieniu gazowym, gotować powoli (często mieszając) przez 15-20 minut. Do ugotowanej kaszy dodawać gorące mleko, doprowadzić do zawrzenia, odstawić, przyprawić do smaku solą i odrobią cukru. Podawać zaraz po ugotowaniu, Amatorzy mogą dodać do każdej porcji łyżkę posiekanej zielonej pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

25.10.2013 22:28
Gęsta i jeszcze polać sokiem, mniam

gosia47-47

26.12.2010 11:59
ciekawe czy dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat