Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków i parówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 500 g
parowki drobiowe 100 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
majeranek 1 łyżka
kminek do smaku
czosnek 3 szt
Goździki całe Prymat do smaku
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków i parówek

Buraki ugotować, ostudzić, pokroić na plasterki. Parówki posiekać na plasterki. Cebulkę obrać, umyć, posiekać. Zioła umyć, drobno posiekać. Najlepiej jak to będą zielone zioła, bo suszone dają mniej aromatu.
Składniki do sosu winegret: 6 łyżek oliwy, 2 łyżki soku cytrynowego, 1 łyżka musztardy. Rozetrzeć dokładnie musztardę z soła i pieprzem, dodać sok cytrynowy, stale mieszając dolać oliwę. Buraki wymieszać z posiekana cebula, zalać sosem i wstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem dodać do buraków pokrojone parówki, wymieszać, posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.02.2013 10:03
smaczne
olkaaa 09.10.2012 11:21
jeszcze nie próbowałam
Krystyna32 27.01.2012 10:26
extra
klaklak 21.01.2012 23:39
dobre
jasiek 26.10.2011 08:47
coś nowego
Ania67 18.10.2011 14:16
fajniutka
sundaytn 30.08.2011 08:46
pycha
traktorek 31.07.2011 14:42
takiej nie robiłem
alaaa 28.05.2011 22:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak