Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie majonezowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi pęczek
szczypiorek pęczek
koper świeży pęczek
jajko 2 sztuki
majonez 2 łyżki
śmietana gęsta 1 łyżka
czosnek 1/2 ząbka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie majonezowym

Szparagi obieramy z włókienek, myjemy i wrzucamy do wrzącej wody z łyżeczką soli i cukru. Gotujemy w zależności od ich grubości 6-10 minut. Wyjmujemy z wody i ostudzamy. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do śmietany i wymieszać to wszystko z majonezem. Do sosu można dodać pieprz, sól, bazylię i inne przyprawy. Szczypiorek siekamy i tak samo koperek. Ostudzone szparagi kroimy na paski ok 2 cm, mieszamy z koperkiem i szczypiorkiem i zalewamy sosem majonezowym. Dekorujemy ugotowanym na twardo jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 15.04.2012 13:32
ciekawe
Magdalena1110 22.05.2011 19:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak