Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka pończowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbata 2 łyżeczki
woda 2 szklanki
cukier 4 łyżki
olejek rumowy
sok z cytryny do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka pończowa

Herbatę zalewamy wrzącą wodą a gdy się zaparzy to przecedzamy,mieszamy z cukrem i namoczoną w zimnej przegotowanej wodzie żelatyną,doprowadzamy do wrzenia mieszając,dodajemy do smaku olejek i sok z cytryny.Galaretkę rozlewamy do kubków i zostawiamy do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2011 08:18
extra
amorzenek 22.05.2011 08:02
pomysłowe
iwa643 22.05.2011 07:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak